Ανάμεσα στις ουκ ολίγες παραγωγές που μας έχει ετοιμάσει η Warner μέσα στην χρονιά βρίσκεται και το νέο πρωταγωνιστικό όχημα του Χιού Τζάκμαν Reminiscence, το τρέιλερ του οποίου μόλις κυκλοφόρησε.  

Τοποθετημένο σε ένα ζοφερό παρόν – σας θυμίζει κάτι;- όπου, χάρη σε μια μηχανή, οι άνθρωποι μπορούν να επισκέπτονται τις αναμνήσεις τους για να πάρουν μια δόση από τις «καλύτερες μέρες», το Reminiscence εμπλέκει τον ήρωά του σε ένα μυστήριο που τον αφορά προσωπικά.

Επιστημονική φαντασία με noir απολήξεις, η Ρεμπέκα Φέργκιουσον σε ρόλο femme fatale και εικονογραφία που παραπέμπει στο Inception (2010), σε μια φιλόδοξη παραγωγή μεσαίου προϋπολογισμού που κάλλιστα θα μπορούσε να αποδειχτεί μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς. Μας είχε λείψει ο Χιού Τζάκμαν από τη μεγάλη οθόνη, χαιρόμαστε που τον βλέπουμε και πάλι σε έναν ρόλο αξιώσεων, όπως χαιρόμαστε να βλέπουμε και πρωτότυπη, ενήλικη στουντιακή ψυχαγωγία που δεν βασίζεται σε κάποιο υπερηρωικό κόμικ ή κάποιο προϋπάρχον franchise φαντασίας.

Τo σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λίζα Τζόι, δημιουργός του τηλεοπτικού Westworld, στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της . Όσο για τις φαινομενικές ομοιότητες με το Inception, κανείς δεν θα της ζητήσει τα ρέστα, είναι κουνιάδα του Κρίστοφερ Νόλαν, καθώς έχει παντρευτεί τον αδερφό του, τον σεναριογράφο Τζόναθαν Νόλαν.     

Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο με τον ελληνικό τίτλο Ταξίδι μέσα από τη Μνήμη.