Ο ηθοποιός Ncuti Gatwa παίρνει τα ηνία από την Jodie Whittaker ως ο νέος «Doctor Who», όπως ανακοίωσε το BBC.

Ο 29χρονος θα είναι ο 14ος «Γιατρός» της δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας και ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που αναλαμβάνει τον ρόλο.

Σκωτσέζος με καταγωγή από την Ρουάντα, ο Gatwa είναι κυρίως γνωστός για τη συμμετοχή του στο «Sex Education» του Netflix.

Δήλωσε «βαθιά ευγνώμων, ενθουσιασμός και, φυσικά, φοβισμένος» που αναλαμβάνει.

«Αυτός ο ρόλος και το σόου σημαίνουν τόσα πολλά σε τόσους πολλούς ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και για εμένα τον ίδιο. Και κάθε ένας από τους εξαιρετικά ταλαντούχους προκατόχους μου τον έχει χειριστεί με μοναδική ευθύνη, τιμή και εξαιρετική φροντίδα» είπε ο 29χρονος.

Δεσμεύτηκε, δε, πως «θα προσπαθήσω, όσο μπορώ, να κάνω το ίδιο».

Ο παραγωγός της σειράς, Russell T Davies, σημείωσε πως ο Gatwa «εντυπωσίασε» στην οντισιόν του. «Μερικές φορές το ταλέντο μπαίνει από την πόρτα και είναι τόσο φωτεινό και τολμηρό και καταπληκτικό. Απλά μένω έκθαμβος και ευχαριστώ τα τυχερά μου άστρα» σημείωσε.

Η ανακοίνωση της επιλογής του νέου πρωταγωνιστή έγινε ώρες πριν από τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Bafta στα οποία ο 29χρονος είναι υποψήφιος για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμικό πρόγραμμα. Είναι η τρίτη συναπτή χρονιά που είναι υποψήφιος. Έχει, ήδη, κερδίσει το σκωτσέζικο Bafta και ένα Rose d’Or για τον ίδιο ρόλο.

Ο Gatwa θα κάνει το ντεμπούτο το ως «Doctor Who» το 2023.