Ημέρα αφιερωμένη στον Χάρι Πότερ ήταν η 26η Αυγούστου στο Αμβούργο όπου και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ανθρώπων μεταμφιεσμένων στον μάγο της δημοφιλούς σειράς βιβλίων.

Όπως κατέγραψαν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, ακριβώς 1.758 άνθρωποι εμφανίστηκαν στην πλατεία του δημαρχείου στο Αμβούργο, φορώντας μαύρους μανδύες, στρογγυλά γυαλιά και έχοντας ένα σημάδι στο μέτωπο, όπως είναι και η εμφάνιση του Χάρι Πότερ, στα βιβλία της Τζόαν Ρόουλινγκ.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογούταν από το 2017 και είχε σημειωθεί στην αυστραλιανή πόλη Περθ, με 997 ανθρώπους να έχουν μεταμφιεστεί σε Χάρι Πότερ.

Ο Χάρι Πότερ «πάντα με γοήτευε, όλος αυτός ο κόσμος της μαγείας», δήλωσε η 16χρονη Ιζαμπέλ Ζίχτινγκ που δεν ήθελε να χάσει την εκδήλωση.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, αφιερωμένη στον Χάρι Πότερ, πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο με αφορμή τον εορτασμό της έκδοσης του πρώτου γερμανόφωνου τόμου της πετυχημένης λογοτεχνικής σειράς από τον εκδοτικό οίκο Carlsen Verlag πριν από 25 χρόνια.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=QaaqVB5hkqo

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP