Στο περιστατικό με το πάρτι στην παραλία της Γλυφάδας και τις φωτιές σε ομπρέλες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπανικολάου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ανέφερε πως «την παραλία της φτιάχνουμε για να τη χαιρόμαστε. Και για αυτό η στενοχώρια μας ήταν διπλή. Πάνω από 2.000 νέα παιδιά συγκεντρώθηκαν εδώ, ξαφνικά, δεν είχαμε κάποια ειδοποίηση πριν, και δεν υπήρχε η τήρηση των κανόνων που πρέπει να έχουμε αυτή την περίοδο της πανδημίας, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς καμία προσοχή από τα παιδιά».

«Η πλειοψηφία των παιδιών ήταν μικρά παιδιά, ανήλικα»

Και συνέχισε με το εξής: «Το δεύτερο που μας πίκρανε είναι ότι έδειξαν μεγάλη έλλειψη σεβασμού σε όλη αυτή την προσπάθεια. Κάηκαν πάνω από 60 ομπρέλες, οι κάδοι των απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Υπήρχε μια επιθετικότητα από κάποια από τα παιδιά, όχι από πολλά αλλά κάποια από αυτά δεν είχαν τη συμπεριφορά που θα αναμέναμε».

 «Η πλειοψηφία των παιδιών ήταν μικρά παιδιά, ανήλικα. Και αυτό θέλουμε να απευθύνουμε σε όλους, ειδικά αυτή την περίοδο, όλοι πρέπει να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη. Όταν είναι τόσος κόσμος, αυτό που προέχει είναι να αντιληφθούμε το πρόβλημα. Όσοι κι αν έρθουμε από την αστυνομία, τον δήμο, το θέμα είναι να μην φτάνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».