Υλικά

350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
200γρ. κορυφές από μπρόκολο
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια
100γρ. τυρί κρέμα
½ ματσάκι σχοινόπρασο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 2

Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.