Κλιμακώνονται οι επιθέσεις εις βάρος των SUV από ομάδα ακτιβιστών που αποκτάει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα των οικολόγων ακτιβιστών σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο εις βάρος των SUV, οι ιδιοκτήτες των οποίων ζουν υπό τον φόβο ότι όταν ξυπνήσουν θα το όχημά τους βανδαλισμένο.

Τα χτυπήματα εξαπολύονται από την ομάδα “Tyre Extinguishers” η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τα SUV, μιας και, όπως υποστηρίζει, αυτά καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο και ως εκ τούτου συνιστούν «ωρολογιακές βόμβες» για το περιβάλλον.
Τις τελευταίες εβδομάδες η δράση τους έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις επιθέσεις να σημειώνονται σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, Ιρλανδίας της Τσεχίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας

Στις παραπάνω χώρες οι Tyre Extinguishers εξαπέλυσαν ένα συντονισμένο χτύπημα την Τρίτη 20 Ιουνίου, ενώ φρόντισαν να επικοινωνήσουν το έργο τους μέσω ανάρτησης στο Twitter. Όπως ανακοίνωσαν, προέβησαν στο ξεφούσκωμα των ελαστικών σε περισσότερα από 600 SUV, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν κάλεσμα στους πολίτες ώστε να συνδράμουν στο έργο τους.

Ένα από τα «άτυχα» SUV που μπήκαν στο στόχαστρο των οικολόγων ακτιβιστών ήταν μια BMW Χ1 σε δρόμο του δήμου Σαν Κουγάτ δελ Μπαλιές της Βαρκελώνης, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε.

Όπως υποστηρίζουν οι ακτιβιστές, θα πρέπει να απαγορευτούν τα μεγάλα SUV και 4×4 στις μεγάλες πόλεις, καθώς συνιστούν απειλή για το κλίμα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι μετά από κάθε χτύπημα αφήνουν στο παρμπρίζ των «θυμάτων» τους ένα σημείωμα με το ενημερώνουν τους οδηγούς για τα κίνητρα της πράξης τους

«Θα είσαι νευριασμένος, αλλά μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν είσαι εσύ, αλλά το αυτοκίνητό σου. Το κάναμε αυτό (σ.σ. πρόκληση φθοράς στο όχημα) επειδή με το να κυκλοφορείς με το τεράστιο όχημα σε αστικό περιβάλλον βλάπτεις τους άλλους. Τα SUV και τα 4×4 αποτελούν καταστροφή για το κλίμα μας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο σημείωμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι Tyre Extinguishers εκδήλωσαν τη δυσανεξία τους εναντίον των SUV με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που συνηθίζουν: Προμηθεύτηκαν σπρέι, βανδαλίζοντας τα αμαξώματα των SUV με μηνύματα μίσους.
www.carandmotor.gr