Όσο η θερμοκρασία αυξάνεται, τόσο η επιθυμία μας για κάτι δροσερό αυξάνεται, τι καλύτερο λοιπόν από λίγο παγωτό;

Ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά, ιδίως το καλοκαίρι, είναι το παγωτό. Αν και πολλοί το προτιμούν ακόμη και τον χειμώνα, το παγωτό είναι το ιδανικότερο γλυκό του καλοκαιριού, τι θα έλεγες λοιπόν για μια εύκολη συνταγή με δύο μόνο υλικά;
Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα
1 συσκευασία 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8-10 λεπτά την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της προτίμησής μας, όπως μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας ή και εκχύλισμα βανίλιας ή μαστίχας, ωστόσο η συνταγή αυτή είναι για τους λάτρης της απλής γεύσης.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, το ισιώνουμε με μαρίζ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.
Το παγωτό είναι έτοιμο, καλή απόλαυση.