Συμμετοχή στην απεργία είχαν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμείαεφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι. Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 6 Απριλίου, η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Δεμένα έμείνουν στα λιμάνια όλης της χώρας και τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην πόλη του Βόλου έντονη ήταν επίσης η παρουσία στην συγκέντρωση των εργαζομένων από όλους τους κλάδους, προκειμένου να δηλώσουν τη δυσαρέσκεια όλων στα μέτρα ακρίβειας και όχι μόνο.

Στην πρωινή εκπομπή Ennitime is agood time στον sport fm 89,5 με την Έννη Λεβέντη και τον Κώστα Ανέστη, μίλησε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Νομού Μαγνησίας κυρία Δώρα Καναβίτσα, δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια της Ομοσπονδίας για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι επιχειρηματίες του Νομού, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων κρίσεων στη χώρα.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ :

Ηχηρό μήνυμα για τις αλλαγές σε νομοσχέδιο που “θα αφήσει εκτεθειμένους” χιλιάδες ανέργους, έστειλε μέσα από την εκπομπή Ennitime is a good time και o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ για τη Στερεά Ελλάδα κ. Γιώργος Μπαζιάνας.
O ΟΑΕΔ έδωσε το παρών με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, διεκδικώντας μέτρα βελτίωσης στις συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου φορέα και ανάμεσα στα αιτήματα του κλάδου ήταν η αντίθεση των εργαζομένων στις αλλαγές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση γιατί θα εξαιρέσουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ανέργων αν τελικά υλοποιηθούν.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδω:

Υπέρ της απεργίας τάχθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με δίωρη στάση εργασίας και κλείσιμο των καταστημάτων από τις 10.00 το πρωί εως τις 12.00 το μεσημέρι. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, μίλησε στην εκπομπή και στην Έννη Λεβέντη και στον Κώστα Ανέστη, τονίζοντας οτι οι αντοχές των καταστηματαρχών έχουν εξαντληθεί, ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος. Ο κ. Απόστολος Οντόπουλος κάλεσε όλους να συμμετέχουν σε μια κοινή πορεία ώστε να αντιμετωπίσουν συλλογικά και αυτή την δύσκολη περίοδο, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Ακούστε τη συνέντευξη εδω:

επιμέλεια syn mag team