Με αποτροπιασμό παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση προφυλάκισης του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, να δηλώνει σήμερα πως ο άνδρας βρισκόταν υπό έρευνα για πέντε μήνες.

 Η σύλληψη του συγγραφέα έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκισή του στις 26 Οκτωβρίου αλλά δεν υπήρξε ανακοίνωση γιατί συνεχίστηκε η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις.

«Από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση» είπε η ίδια.

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί η ΕΛΑΣ δεν έχει δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του, η κ. Δημογλίδου είπε:

«Δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση».

Υπογράμμισε δε, πως όλες οι υποθέσεις δεν είναι ίδιες.

«Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Υποστηρίζει πως πρόκειται για υλικό για να γράψει βιβλίο

Ο ίδιος ο συγγραφέας, μέσω του δικηγόρου του, υποστήριξε πως πρόκειται για υλικό έρευνας για να γράψει βιβλίο.

Κατά πληροφορίες, στην κατοχή του Βασίλη Παπαθεοδώρου βρέθηκαν 100 βίντεο «σκληρού» πορνογραφικού υλικού με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, των οποίων ο παιδικός συγγραφέας υπήρξε υπεύθυνος επί σειρά ετών, διέκοψε άμεσα τη συνεργασία τους μαζί του για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εταιρείας.

πηγή cnn.gr