Έπειτα από τη νίκη της, σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, βάζει ένα νέο στόχο: τα SUV.

Στόχος της ένα νέο δημοψήφισμα στο Παρίσι, το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με αντικείμενο το αν θα αυξηθεί το κόμιστρο για τη στάθμευση του συγκεκριμένου τύπου οχημάτων.

Αν το δημοψήφισμα του περασμένου Απριλίου για τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ενδεικτικό, η δήμαρχος οδεύει σε άλλη μία εύκολη νίκη. Σε εκείνη την περίπτωση συμμετείχε μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων και στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν άνθρωποι που απεχθάνονταν τα ηλεκτρικά πατίνια.

Σε ό,τι αφορά στα SUV, η Ινταλγκό έχει υποσχεθεί πως δεν θα επηρεαστούν οι κάτοικοι του Παρισιού. Εξάλλου, πολλοί από αυτούς δεν έχουν αυτοκίνητα τέτοιου τύπου, σημειώνει το BBC.

Αντίθετα, αυτοί που θα πληγούν από τα υψηλότερα κόμιστρα για στάθμευση θα είναι όσοι ζουν σε προάστια και πηγαίνουν στο Παρίσι με τα SUV τους για επαγγελματικούς λόγους ή για να διασκεδάσουν. Αυτοί, δεν ψηφίζουν στο δημοψήφισμα, συμπληρώνει το βρετανικό δίκτυο.