Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα είναι ο πρώτος που θα περάσει το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ώστε να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Ο εισαγγελέας έχει αναλάβει, προσωπικά, την έρευνα σχετικά με το πώς διέρρευσαν στοιχεία όσον αφορά στα πρόσωπα που παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ γίνεται παράλληλη έρευνα από εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την ουσία των καταγγελιών σχετικά με τις υποκλοπές.
Ο κ. Τέλλογλου έχει κάνει μακρά έρευνα όσον αφορά στην υπόθεση και μετά από αυτόν, στις 16 Αυγούστου, θα καταθέσει και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είχε πέσει θύμα παρακολούθησης.
«Τον Απρίλιο ζητούσα να ενημερώσω για την παρακολούθησή μου τον προηγούμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και με παρέπεμπαν στην εισαγγελία πρωτοδικών. Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος με κάλεσε να τον ενημερώσω στις 16 Αυγούστου. Ποτέ δεν είναι αργά» ανέφερε ο κ. Κούκακης, σε σχετική ανάρτησή του.
Την ίδια ώρα, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζονται – χωρίς διακοπή – όσον αφορά στο πολύκροτο ζήτημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατήγγειλε χθες και πάλι την κυβέρνηση και τις πρακτικές της, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Απάντηση δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη πως «επιχειρεί να εργαλειοποιήσει» ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα.