Παραμένει υπό κράτηση, για δύο ακόμη μήνες η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η οποία ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου -εστιάζοντας στο ότι είναι μητέρα και πως θέλει να περάσει μαζί της τα γενέθλιά της τα οποία πλησιάζουν -ζήτησε την αποφυλάκισή της.
Η ίδια απόφαση λήφθηκε για τον Παντσέρι αναφέρει η ΕΡΤ, ενώ ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο σχετικά με το τι θα γίνει με τον έτερο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Κατά την ακρόαση, η οποία ξεκίνησε στις 14.30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 ο συνήγορός της Σβεν Μαρί, ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους, καθώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, αφού η δικογραφία είναι γνωστή.
Ο ίδιος σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και «η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της».
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πλευρά της επέμεινε για άλλη μία φορά ότι ηευρωβουλευτής δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει. Μιλώντας για τον Ιταλό ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, είπε πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».
Εφόσον η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών επιβεβαιώσει ότι η Εύα Καϊλή παραμένει σε κράτηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι συνήγοροί της θα ασκήσουν έφεση.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=G1O4BM4uWoY&t=2s