Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Βουλή με 158 ψήφους υπέρ και 102 κατά.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής της ΝΔ είχε ζητήσει την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτηση που είχε κάνει σε βάρος της.

«Έχετε άρει καμιά 20αρια φορές την ασυλία μου. Από τότε που έχετε αναλάβει κυβέρνηση έχω 23 δικαστήρια. Στα 20 εχω αθωωθεί» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με το γνωστό του ύφος πρόσθεσε ότι «είναι τρομερός ο πολιτικός εξαπονδρισμός που θα υποστείτε. Πρόκειται για μια εκδικητική πολιτική δίωξη μετά από μήνυση της βουλευτή σας, κ. Αραμπατζή».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ, αλλά και τον πρωθυπουργό επισήμανε: «Θυμάστε τι γινόταν τότε ειχε καβαλήσει ο Μητσοτάκης το άρμα των Μακεδονομάχων, του Βουκεφάλα, μπας και πάρετε κανα ψηφαλάκι; Είχε παρελάσει η κ. Αραμπατζή με στολή Μακεδονομάχου. Και μετά είπατε ότι θα τιμήσετε τη συμφωνία. Ούτε ξαναπήγε σε παρέλαση η Αραμπατζή».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «ψηφίστε ό,τι θέλετε… Χθες το βράδυ εγραψα μια ανάρτηση. Μετά από 20-30 χρόνια γιατί θα θυμούνται εμένα και γιατί θα θυμούνται εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς στο αγροτικής ανάπτυξης γιατί θα σας θυμούνται;».

Άμεση ήταν η απάντηση της αναπληρώτριας κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ. «Πράγματι κύριε Πολάκη η ιστορία μας κρίνει. Εσάς θα σας θυμάται η ιστορία ως τον recordman βουλευτή που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων για άρση ασυλίας και η πλειοψηφία είναι για συκοφαντική δυσφήμηση», υπογράμμισε η κ. Αραμπατζή.

Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι κρύβεται σαν δειλός πίσω από την πολιτική του ασυλία και εκλιπαρεί για να μην αρθεί. «Λέει τη μισή αλήθεια που είναι χειρότερο από ψέμα. Λέει τα γνωστά πολακικά. Όσα έγραψε, διέδωσε και δεν ανακάλεσε ήταν ο ορισμός της συκοφαντίας. Ανιστόρητε δεν είναι στολές, αλλά εθνικές φορεσιές. Δεν είναι πιερότος και κολομπίνα. Με σκοπό να πλήξει το αξιακό μου χάρτη τόλμησε να με αποκαλέσει ψευτοπατριώτισσα».

Και τον κάλεσε να παραιτηθεί από την ασυλία του. «Αφού όπως λέτε ότι αν άρουν την ασυλία σας θα με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο, γιατί δεν ζητάτε τίμια αντρίκια την άρση της ασυλίας σας για να με πάτε αίμα, όπως είπατε, για να γίνει ο θάνατος της ασυλίας; Γιατί κρύβεστε δυο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία σας»;

Τον επέκρινε δε ότι αντί ως υπουργός να ασχοληθεί με τα δικά του καθήκοντα, σέρφαρε στο διαδίκτυο και αναπαρήγαγε ψέματα. «Στήνετε τα δικά σας πολακικά δικαστήρια και τις δικές σας γκιλοτίνες», επεσήμανε η βουλευτής της ΝΔ και διεμήνυσε ότι «οι τραμπουκισμοί, τα τσίγκινα σωβρακάκια, η συμπεριφορά ενός ασύδοτου τρολ ανήκουν σε μαύρες εποχές άλλων συστημάτων, τις οποίες η αριστέρα ομνύεται και αντιπαλεύει».

Στη συνέχεια, το κλίμα ηλεκτρίστηκε περισσότερο, όταν ο κοινοβουλευτικός ελιγμός του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει τον Παύλο Πολάκη ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο προκειμένου ο βουλευτής να δευτερολογήσει στη διαδικασία.

Η αποδοχή από μέρους του προεδρεύοντος, Χαράλαμπου Αθανασίου, προκάλεσε την αντίδραση από τα γαλάζια έδρανα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, να αναφέρει σε αιχμηρό ύφος ότι «αυτό είναι το μνημόσυνο που κάνατε τώρα. Επιτρέψατε την καταστρατήγηση χωρίς να φέρετε αντίλογο. Αφού ορίσετε κατα παραγγελία κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο την τελευταία στιγμή που του δίνετε την δύναμη να είναι εκπρόσωπος του προέδρου σας στη Βουλή ορίστε τον και πρόεδρο».

Και κατέληξε ότι «ονειρεύεστε λεφτά, καταδίκες στις πλατείες και κρεμάλες. Για εμάς το θέμα είναι η καταφανέστατη συκοφάντηση ενός μέλους του εθνικού κοινοβουλίου».