Οδομαχίες, ανθρωποκυνηγητό και μάχες σώμα με σώμα μετέτρεψαν τη Νέα Σμύρνη σε πεδίο μάχης το βράδυ της Τρίτης στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν μετά την ευρεία συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών για την αστυνομική αυθαιρεσία στα γεγονότα της Κυριακής.

Ομάδα εκατοντάδων αγνώστων και αστυνομικοί των ΜΑΤ αλλά και της ομάδας ΔΡΑΣΗ συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 7 μ.μ. και για πάνω από δύο ώρες στους δρόμους της Νέας Σμύρνης.

Ο πυρήνας των επεισοδίων εκτυλίχθηκε μπροστά από το Α.Τ. της περιοχής, ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο, αλλά και σε κάδους, με αγνώστους να πετούν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απαντούσαν με ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Από τις βίαιες συγκρούσεις προκλήθηκε και ο σοβαρός τραυματισμός ενός άνδρα της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, όταν δεκάδες άτομα τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να μείνει αιμόφυρτος για μισή περίπου ώρα στο έδαφος, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις του.

Όλα έγιναν όταν δίκυκλα της “ΔΡΑΣΗ” απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, πέφτοντας σε οδοφράγματα που είχαν στήσει άγνωστοι.

Ο πυρήνας των αστυνομικών “έσπασε” κατά τις συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να χωριστούν σε υποομάδες. Μία εξ αυτών εγκλωβίστηκε στα οδοφράγματα που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να απομονωθούν και να δεχτούν επίθεση από μία μεγάλη ομάδα νεαρών. Ο αστυνομικός έπεσε από το δίκυκλο μετά από χτύπημα που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνος μεταξύ δεκάδων μαινόμενων νεαρών που τον ξυλοκόπησαν.

Ο άνδρας της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έμεινε για ώρα πεσμένος στο έδαφος, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις του, ενώ χρειάστηκε να περάσει μισή περίπου ώρα μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο 401, μαζί με δύο ακόμη αστυνομικούς που είχαν επίσης τραυματιστεί ελαφρά.

Από βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ωστόσο, υπήρχαν βίαιες επιθέσεις και σε βάρος πολιτών από την πλευρά των αστυνομικών. Ένα εξ αυτών δείχνει αστυνομικό να χαστουκίζει μία κοπέλα, σε περιστατικό όπου υπήρχε βίαιη απώθηση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Σε άλλο βίντεο που τράβηξε κάτοικος της περιοχής από το μπαλκόνι του, αστυνομικοί της “ΔΡΑΣΗ” φαίνονται να εισβάλουν σε κατάστημα, στο οποίο, όπως φαίνεται, φυγαδεύτηκε νεαρός. Οι αστυνομικοί τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο ξυλοδαρμός του συνεχίζεται και όταν τον βγάζουν έξω από το μαγαζί, όπου τον πετούν στο έδαφος και τον χτυπούν εκ νέου.

Σε άλλο βίντεο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αστυνομικοί διακρίνονται να ρίχνουν με ορμή ένα άλλο άτομο στο έδαφος, ενώ ένας εξ αυτών τον κλωτσά με δύναμη, παρά το γεγονός ότι είναι πεσμένος στον δρόμο

Σοβαρά ερωτηματικά γεννώνται από άλλη εικόνα που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τις σφοδρές συγκρούσεις. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, κάτοικος της περιοχής ακούγεται να κάνει εκκλήσεις στους αστυνομικούς να σταματήσουν τα βίαια χτυπήματα κατά νεαρών, ενώ κάποια στιγμή, ένας εξ αυτών εμφανίζεται να κρατά στο χέρι του ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο.

Σε άλλο βίντεο που προηγήθηκε του παραπάνω περιστατικού, άνδρες της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, συγκεντρωμένοι στην άκρη του δρόμου, πάνω στα δίκυκλα, ακούγονται να φωνάζουν μεταξύ τους: “Πάμε να τους σκοτώσουμε. Πάμε να τους γ….με. Τελειώσανε. Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!”.