Το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαϊου προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η  Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε οτι έως τις 15 Μαϊου πάμε ως έχουμε και τότε “που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις”.

Αναφορικά με την κατάργηση των SMS η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε οτι από τις 15 Μαΐου και μετά “θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί” συμπληρώνοντας πως το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να γίνουν σελφ τεστ σε τόσο μικρά παιδιά.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κα Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί αλλά ακόμα δεν είναι της παρούσης.