H μουσική έχει γίνει καταφύγιο και στήριγμα στις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας, σε κάποιες περιπτώσεις σώζοντας, κυριολεκτικά, ζωές – ποιος δεν θυμάται τον «Πιανίστα» του Πολάνσκι, με πρωταγωνιστή τον Έιντριεν Μπρόντι, και την αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία;

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η μουσική είναι να προσφέρει μερικές στιγμές ψυχικές ανάτασης. Όπως συνέβη με την ερμηνεία μιας νεαρής πιανίστριας έξω από σταθμό μετρό στην Ουκρανία, και συγκεκριμένα στην πόλη Λβιβ, που μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος προσφύγων σε σταθμό μετρό έπαιξε το τραγούδι «What a Wonderful World», προσελκύοντας την προσοχή αρκετών, παρόλο που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε αναστάτωση.

Το όνομα της μουσικού είναι Olga Nechyporchuk. Λέει ότι πηγαίνει καθημερινά στο σταθμό και παίζει πιάνο, ως μια μικρή χειρονομία υποστήριξης των συμπολιτών της. Μάλιστα από τότε που ξεκίνησε να το κάνει, εκατοντάδες την έχουν πλησιάσει και την έχουν ευχαριστήσει για τις όμορφες στιγμές που τους πρόσφερε, αναπάντεχα.

Το βίντεο με την ερμηνεία της στο πιάνο έγινε viral όταν το κοινοποίησε στο Twitter ο Andrew Marshall, ανταποκριτής του Reuters και συγγραφέας βραβευμένος με Πούλιτζερ, συγκεντρώνοντας πάνω από 3 εκ. προβολές.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=1_NpY5kM8WE&t=40s