Αυτά τα τραγανά και νόστιμα τυροπιτάκια, γεμιστά με φέτα και γραβιέρα και πασπαλισμένα με λίγο μπούκοβο, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι να κλείσετε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν.

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1 αυγό και 2 κουτ. σούπας τριμμένο μπούκοβο για την επιφάνεια

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  2. Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο με το μείγμα του αλευριού μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα, το στραγγιστό γιαούρτι και ζυμώστε το μείγμα. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου και κόψτε τη σε δίσκους 10 εκατοστών με ένα κουπ-πατ ή με το μαχαίρι. Βάλτε λίγη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου και διπλώστε το φύλλο, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
  4. Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί. Χτυπήστε 1 αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια.
  5. Πασπαλίστε με το μπούκοβο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.