Η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα φινλανδικής εφημερίδας.

Για τα επόμενα βήματα της Ρωσίας, μετά τις ανακοινώσεις της Φινλανδίας για μια ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ, έγραψε φινλανδική εφημερίδα. Η Ρωσία, εξάλλου, έχει ήδη προαναγγείλει πως θα απαντήσει στην ένταξη της χώρας στη Συμμαχία, την οποία εκλαμβάνει ως απειλητική κίνηση.
Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει τη Φινλανδία πως θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου

Οι πολιτικοί της Φινλανδίας έχουν προειδοποιηθεί για την κίνηση αυτή της Ρωσίας να κλείσει την παροχή φυσικού αερίου, ανέφερε η φινλανδική εφημερίδα «Iltalehti», επικαλούμενη μη κατονομασμένες πηγές.

Η εφημερίδα δεν διευκρίνισε από πού προήλθε η προειδοποίηση, και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες.
«Απειλή» για τη Ρωσία η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η είδηση αυτή έρχεται αφότου ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Nιίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν ανακοίνωσαν νωρίτερα την πρόθεση της χώρας να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση».

Το Κρεμλίνο απάντησε αμέσως, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της Φινλανδίας «λυπηρές» και «σίγουρα» απειλή για τη Ρωσία και λόγο για μια απάντηση από τη Μόσχα.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει προηγουμένως για «στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις», εάν η Φινλανδία και η Σουηδία αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ καλωσορίζει την ένταξη της Φινλανδίας, θα προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες

Το ΝΑΤΟ, πάντως, χαιρετίζει την κοινή δήλωση του προέδρου και της πρωθυπουργού της Φινλανδίας