Νέα έρευνα της Compare the Market διευκολύνει όσους θέλουν να ζήσουν στο εξωτερικό με λιγότερα έξοδα, να κάνουν τη σωστή επιλογή.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, με τα ποσοστά πληθωρισμού και το κόστος ζωής να αυξάνονται σε πολλές χώρες, έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να αναζητήσουν στο Google «το πιο οικονομικό μέρος για να ζήσει κανείς» σε ποσοστό +100% τους τελευταίους 12 μήνες. Όπως είναι σαφές, πολλοί άνθρωποι αναζητούν μετεγκατάσταση για καλύτερη ποιότητα ζωής

Το Βουκουρέστι στην κορυφή

Για να βρεθούν οι πιο οικονομικές πόλεις, η νέα έρευνα της Compare the Market AU ανέλυσε παράγοντες όπως ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος, τα ποσοστά πληθωρισμού, το μέσο εισόδημα και το κόστος ζωής για τη δημιουργία ενός δείκτη. Η έρευνα δείχνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως ότι το Βουκουρέστι στη Ρουμανία κατατάσσεται πρώτο με τον χαμηλότερο φόρο εισοδήματος στο 10%. Ακόμη, η Μαδρίτη και η Νάπολη κατατάσσονται στη 2η και 3η θέση, ενώ το Lódz στην Πολωνία κατατάσσεται 5ο με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού, αλλά το μέσο κατάστημα τροφίμων κοστίζει μόλις 17,71 ευρώ κατά μέσο όρο. Η Θεσσαλονίκη (32η θέση) και η Αθήνα (30η θέση) είναι από τις πιο ακριβές πόλεις να ζήσει κανείς στην Ευρώπη! Παγκοσμίως, πάντως, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν ως εξής:
Βουκουρέστι

Μαδρίτη

Βαρκελώνη

Lódz

Βουδαπέστη

Μάντσεστερ

Βαρσοβία

Σόφια

Βελιγράδι

Αμβούργο
Σεβίλλη
Βαλένθια
Στοκχόλμη
Ρώμη

Βιέννη
Μιλάνο

Βερολίνο

Μπέρμιγχαμ
Μασσαλία
Παλέρμο
Άμστερνταμ
Παρίσι
Κρακοβία
Μόναχο

Γένοβα

Τορίνο

Λιντς
Αθήνα
Κολωνία
Θεσσαλονίκη
Πράγα
Λονδίνο

Ρίγα

Η Νάπολη στην τρίτη θέση

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής του τμήματος χρημάτων της Compare the Market, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια μετά την πανδημία, καθώς τα ποσοστά πληθωρισμού και η φορολογία εισοδήματος σε πολλές χώρες αυξήθηκαν, πολλοί άνθρωποι ένιωσαν τις οικονομικές επιπτώσεις. Με αφορμή αυτό, πολλοί επιδιώκουν να μετακομίσουν σε πόλεις που είναι πιο αποδοτικές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής»

«Βεβαιωθείτε ότι πριν μετακομίσετε εξετάζοντας παράγοντες όπως τα επιτόκια και βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθείτε στις οικονομικές υποχρεώσεις σε περίπτωση που σκοπεύετε να πάρετε στεγαστικό δάνειο. Η σύγκριση των επιλογών μπορεί να σας βοηθήσει με την επιλογή μιας επιλογής που είναι κατάλληλη για εσάς και τις περιστάσεις σας».

Για να βρείτε πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων που συγκεντρώνουν υψηλή βαθμολογία όσον αφορά τους παράγοντες κόστους ζωής, δείτε εδώ.

Τα δεδομένα αναζήτησης προέρχονται από το keywordtool.io και είναι ορθά από τις 19/04/2023.Όλες οι μετατροπές νομισμάτων έγιναν με τη χρήση του μετατροπέα νομισμάτων της Google και είναι σωστές από τις 18/05/2023.


Σχετικά με το comparethemarket.com.au
Το comparethemarket.com.au είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία σύγκρισης που αφαιρεί τη δύσκολη δουλειά από τις αγορές. Βοηθάμε τους Αυστραλούς να συγκρίνουν και να αγοράζουν γρήγορα και εύκολα ασφαλιστικές, τραπεζικές και ενεργειακές προσφορές από διάφορους παρόχους. Το εύχρηστο εργαλείο σύγκρισης που διαθέτουμε επιτρέπει στους καταναλωτές να αναζητήσουν ένα προϊόν που ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Επίσης, σας βοηθά να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων στην περιοχή σας. Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν για τον καταναλωτή, δίνοντας τη δυνατότητα στους Αυστραλούς να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.
www.clickatlife.gr