Ο Πολ Μακάρτνει και ο Κέντρικ Λαμάρ είναι, μαζί με την Μπίλι Άϊλις που είχε ήδη ανακοινωθεί, οι headliner του Φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι.

Ο θρύλος των Μπιτλς θα εμφανιστεί στο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ, που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω πανδημίας, το Σάββατο 25 Ιουνίου. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2004, που ο Μακάρτνεϊ ανεβαίνει στο Pyramid Stage.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ράπερ Κέντρικ Λαμάρ θα εμφανιστεί την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 26 Ιουνίου.

Η συνδιοργανώτρια του Γκλάστονμπερι Έμιλι Ίβις είχε εκφράσει την πρόθεσή της να καταφέρει η διοργάνωση ισότιμη εκπροσώπηση 50/50 μεταξύ γυναικών και ανδρών καλλιτεχνών. Από τα 89 ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, τα 48 είναι γυναίκες.

Μεταξύ αυτών είναι η Νταϊάνα Ρος, η Megan Thee Stallion, η Λορντ, η Τζέσι Γουέαρ, η Charli XCX και η Doja Cat.

«Είναι συναρπαστικό που επιστρέφουμε. Κι είναι σαν να το έχουμε όλοι ανάγκη. Όπου πάω, ο κόσμος μου λέει πόσο ανυπομονεί για την επιστροφή του φεστιβάλ και με πόση λαχτάρα το περίμεναν όλοι. Θα είναι το πρώτο μας Glastonbury εδώ και τρία χρόνια».

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι η πρώτη shortlist του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 22-26 Ιουνίου. Το πλήρες line-up θα δημοσιευθεί τον Μάιο.