Τα ιπτάμενα οχήματα θα είναι πραγματικότητα στο τέλος αυτής της δεκαετίας, βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των πόλεων του κόσμου και τη μείωση των εκπομπών αερίων, σύμφωνα με αξιωματούχο κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας. 
Όπως ανέφερε ο Μάικλ Κόουλ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της νοτιοκορεατικής  Χιουντάϊ, η εταιρεία έχει κάνει «σοβαρές επενδύσεις» για τις αστικές μετακινήσεις αέρος
Ο ίδιος τόνισε πως «η λύση αυτή είναι μέρος του μέλλοντος» παραδεχόμενος, πάντως, πως «θα μεσολαβήσει κάποιος χρόνος μέχρι την υλοποίησή της». 

«Θεωρούμε πως σίγουρα προς το τέλος αυτής της δεκαετίας οι αστικές μετακινήσεις αέρος θα προσφέρουν τη μεγάλη ευκαιρία αποσυμφόρησης των πόλεων, μείωσης των εκπομπών, είτε πρόκειται για εσωτερικές αερο-μετακινήσεις είτε μεταξύ πόλεων» τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε διάσκεψη της Society of Motor Manufacturers and Traders.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο του 2020 το ιπτάμενό της εγχείρημα που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Uber. 

Η Hyundai συμμετέχει επίσης στη δημιουργία του πρώτου αεροδρομίου χωρίς διάδρομο στη Βρετανία, σχεδιασμένο για αεροσκάφη κάθετης προσγείωσης και απογείωσης που αναμένεται να ανοίξει στο Κόβεντρι εντός 2021. 

 Το «αστικό αεροδρόμιο» μπορεί να χρησιμοποιείται από αεροσκάφη όπως air taxi και αυτόνομα drone παραδόσεων.