Στον κινηματογράφο «Athenée» προβάλλεται από τις 6 Ιουλίου η πολυσυζητημένη ταινία «Λεσβία» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Μαζάνη, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλου και σε παραγωγή της «TRILOGY FILMS» του Στέλιου Χατζηπαυλίδη.

Συμληρώνονται ήδη πέντε ημέρες προβολής και η συμμετοχή του κοινού κρίνεται ικανοποιητική. Να σημειωθεί πως η ταινία από την ημέρα που ανακοινώθηκε προκάλεσε αίσθηση στους σινεφίλ και όχι μόνο… με τα social media να «παίρνουν φωτιά».

Μία ταινία για τη γυναικεία απελευθέρωση που ακολουθεί το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δύο φοιτήτριες σε ένα κόσμο ζοφερό και αδιέξοδο. Η γυναικεία ομοφυλοφιλία αποκτά λοιπόν φωνή και στον ελληνικό κινηματογράφο χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Η υπόθεση

«Η Μελίνα και η Βιβή ζώντας τον έρωτα τους προσπαθούν να ανακαλύψουν τη χαρά της ζωής αγνοώντας τι τις περιμένει παρακάτω. Το είναι τους τραντάζεται από την αποκάλυψη ότι η ζωή τους θα είναι αναπόφευκτα ένας λαβύρινθος μέσα στη δίνη των ψευδαισθήσεων, που άλλοι έχουν σχεδιάσει γι’ αυτές.

Ο οριστικός χωρισμός τους έρχεται μέσα από μια έκρηξη λαγνείας και απέραντης θλίψης. Το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δύο φοιτήτριες σε ένα κόσμο ζοφερό και αδιέξοδο. Σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας. Γιατί η ερωτική ένωση με μια εκπρόσωπο του φύλου σου δεν ισχυροποιεί μόνο τη θηλυκή πλευρά μέσα σου, αλλά την πολλαπλασιάζει, και την εκτοξεύει στην οδύνη της απελευθέρωσης».

Την Κυριακή 9 Ιουλίου ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για τον κινηματογράφο «Athenée» αφού άνθρωποι της παραγωγής, καθώς και συντελεστές συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να συζητήσουν με γνωστούς και φίλους αλλά και με το κοινό και να ανταλλάξουν απόψεις για την ταινία. Στην κάμερα της «Ζούγκλας» μίλησαν ο σκηνοθέτης Κώστας Μαζάνης, η Μυρτώ Ναούμ και η Σοφία Κούρου


Σχετικά με την ταινία:

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΑΝΗΣ
Σενάριο: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΑΝΗΣ | βασισμένΟ στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πρωταγωνιστούν: (σε αλφαβητική σειρά) ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΟΥ, ΦΑΝΗΣ ΜΙΛΛΕΟΥΝΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΝΑΟΥΜ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ
Φιλική συμμετοχή στην αφήγηση: ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΖΑΚΑ
Μουσική και τραγούδια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
Μουσική και ερμηνεία: ΜΥΡΤΩ ΝΑΟΥΜ
Μουσική: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΖΑΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
Διεύθυνση φωτογραφίας: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ
Μοντάζ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ