Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το ασημένιο στο Ρίο ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο.


Λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη του επιτυχία ο Πάνος Τριανταφύλλου μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων για τα έντονα συναισθήματά του. Όπως δήλωσε αυτό το μετάλλιο το χάρηκε πολύ περισσότερο από το ασημένιο στο Ρίο καθώς έκλεισε με νίκη, Μάλιστα αφιέρωσε το μετάλλιο στα ανιψάκια του και τον βαφτισιμιό του. 

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορωνοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη».

Σε παλιότερη συνέντευξη του, από το 2019, έβαζε ως στόχο τους Παραολυμπιακούς αγώνες, μιλώντας για τις προκλήσεις και το πείσμα του να γίνει πρωταθλητής:  «Η θέληση που έχω για ζωή και το πείσμα για να τα καταφέρνω είναι αυτά που με έκαναν να γίνω πρωταθλητής», είπε ο Πάνος Τριανταφύλου, έλεγε το 2019, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις, στο Action 24.

«Είναι δύσκολη η καθημερινότητα για έναν άνθρωπο με αναπηρία. Φτάνεις στο προορισμό σου και πρέπει να ψάξεις μια αναπηρική στάση στάθμευσης πρέπει να κατέβεις και δεν τη βρίσκεις διότι είναι κατειλημμένη από άλλους ασυνείδητους οδηγούς. Είναι δύσκολο όταν θες να ανέβεις με το αναπηρικό αμαξίδιο και πάλι δεν μπορείς επειδή κάποιος έχει παρκάρει σε μια ράμπα (…) Η πρόοδος που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια γίνεται με ρυθμούς χελώνας και αυτό γιατί δεν υπάρχει παιδεία πάνω στο τι σημαίνει αναπηρία. Πρέπει το παιδί από μικρή ηλικία να μαθαίνει τι σημαίνει αναπηρία. Πολλές φορές πηγαίνουμε με άλλους αθλητές στα σχολεία και μιλάμε γι’ αυτό το θέμα.»