Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς 36 ετων και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης είναι οι πιλότοι του μοιραίου καναντέρ που έπεσε στην Κάρυστο.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελικόπτερο αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε αναμονή.

Από το βίντεο φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει άφεση νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή, φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Προφανώς πρόκειται περί μηχανικής βλάβης καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα.

Το Canadair που έπεσε είναι ένα CL-215, απογειώθηκε από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη.
Λιγοστά είναι αυτά που έχουν γίνει γνωστά για τους δύο πιλότους που επέβαιναν στο Canadair, το οποίο συνετρίβη στην Κάρυστο, κατά την κατάσβεση των φωτιών.

Οι επιβαίνοντες του Canadair CL-215, που κατέπεσε σε δύσβατο σημείο, είναι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιστού, όπου μαινόταν από το πρωί η φωτιά στην Κάρυστο.

Ο ένας εκ των δύο – παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για τον κυβερνήτη ή τον συγκυβερνήτη – είναι ένας άνδρας 26 ετών.

Στην περιοχή έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο, ώστε να μπορέσει να μεταβούν οι διασώστες.

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία έχει συγκεντρωθεί στο Πεντάγωνο και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις.