Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε σταθμούς του μετρό στο Μπρούκλιν, με συνέπεια τουλάχιστον 13 άνθρωποι να τραυματιστούν και πέντε να δεχθούν πυρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ABC, αρκετοί φαίνεται να έχουν πυροβοληθεί στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Sunset Park και τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο στον σταθμό 25th Street στο Greenwood Heights.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν τον ύποπτο, που πιθανώς φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και γιλέκο. Η ενδυμασία του, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες παρέπεμπε σε εργαζόμενο του μετρό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής και πηγές από την Αστυνομία, στη γύρω περιοχή εντοπίστηκαν και αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι δεν ενεργοποιήθηκαν.

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Η ανακοίνωση του για το επεισόδιο στο μετρό του Μπρούκλιν

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πόλης της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Reuters ότι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Μάρτυρας που μίλησε στη New York Post για το συμβάν, είπε ότι ο ένας άνδρας τον οποίο είδε να ανοίγει πυρ «πυροβόλησε τόσες φορές, που έχασα το μέτρημα». Η μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ήταν ντυμένος με στολή που θύμιζε εκείνη των υπαλλήλων του μετρό, τονίζοντας ότι για αυτό τον λόγο δεν του έδωσε αρχικά πολλή σημασία, παρόλο που εκείνος της φάνηκε να κρατά «κάτι που έμοιαζε με κύλινδρο» στο χέρι του.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τους Νεοϋορκέζους να αποφύγουν την περιοχή και να αναμένουν οχήματα έκτακτης ανάγκης και καθυστερήσεις.

Δείτε σχετικό βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=_xvYNZ40JJ4