Όσοι θεωρούν ότι το να επιλέξεις καρπούζι είναι εύκολη υπόθεση τότε σίγουρα δε γνωρίζουν τις παρακάτω λεπτομέρειες για το αγαπημένο φρούτο.

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Μαζί του και το «σήμα κατατεθέν» της εποχής, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Ο λόγος φυσικά για το καρπούζι. Το φρούτο που μας δροσίζει και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας, πρέπει να είναι φρέσκο, γλυκό και ζουμερό.

Πολλές φορές ωστόσο δεν είναι όπως θα θέλαμε και απογοητευόμαστε. Τι πρέπει να προσέχουμε για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή κάθε φορά;

Μία χρήσιμη συμβουλή για να καταλάβουμε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο, είναι οι σκούρες πράσινες γραμμές να απέχουν μεταξύ τους δύο δάχτυλα. Επίσης, ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος είναι να το χτυπάμε στο πλάι και να ελέγχουμε εάν ακούγεται ένας βαθύς «κούφιος» ήχος.

Καλό είναι να προτιμούμε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθουμε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του. Όσο για το κοτσάνι; Αν έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό είναι και το φύλο από το καρπούζι. Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογγυλά είναι τα θηλυκά, που είναι και τα πιο νόστιμα και γλυκά.
Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=ePwiYSGow-U