Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης το Πόθεν Έσχες του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento όπου καταγγέλλεται απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων επί τέσσερα χρόνια από το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι με «πρωταγωνιστή» τον εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη.

Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει πως το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) και «δεν έχει προκύψει τίποτα απολύτως».

«Οι μετοχές της Γαλλικής εταιρείας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι, όπως είναι γνωστό, μέχρι την 3η Αυγούστου 2016. Τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της ΕΕ από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως είτε δια παρένθετου προσώπου όπως η σύζυγος« τονίζεται ακόμη, προς απάντηση στο δημοσίευμα.

Τέλος, δίνεται στη δημοσιότητα η συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρίας Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κ. Γιώργο Παπαζήση.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νόμοι σε αυτή τη χώρα ισχύουν για όλους ή υπάρχει εξαίρεση για τον Μητσοτάκη;

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης του 2016 μεταξύ μελών της πρωθυπουργικής οικογένειας, χωρίς μάλιστα αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα αρμοδίων Αρχών, αποτελεί περισσότερο ένδειξη πανικού παρά απόδειξη νομιμότητας ή έστω νομιμοφάνειας.

«Ιδίως δε», συνεχίζει «όταν πρόκειται για ένα συμφωνητικό που διαψεύδουν τα μητρώα της Γαλλικής Δημοκρατίας καθώς σε αυτά εμφανίζεται η σύζυγος του πρωθυπουργού να διατηρεί έως και σήμερα τη διεύθυνση της εν λόγω εταιρίας, πράξη που αντίκειται στον νόμο, αλλά και να προχωρά σε διοικητικές πράξεις τέλη του 2020, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento».

«Πως είναι δυνατόν να συντελέστηκαν διοικητικές πράξεις το 2020 και με ποια δικαιοδοσία συντελέστηκαν, ενώ το συμφωνητικό που έθεσε σήμερα στη δημοσιότητα συντάχθηκε πέντε χρόνια πριν; Πως, με δυο λόγια, μεταβιβάστηκε με υπογραφή της συζύγου του πρωθυπουργού η εν λόγω εταιρία το 2020, αφού από το 2016 δεν ανήκε στην ίδια αλλά στον αδελφό της;» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Και τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται: «οι νόμοι σε αυτή τη χώρα ισχύουν για όλους ή υπάρχει εξαίρεση για τον κύριο Μητσοτάκη και την οικογένειά του; Περιμένουμε καθαρές απαντήσεις και επαρκείς εξηγήσεις».