Η Apple επιρρίπτει ευθύνες στο Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για το πρόβλημα υπερθέρμανσης των iPhone 15 που διαπιστώθηκε λίγες ημέρες μετά την πώλησή τους.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας υποστήριξε ότι ένα σφάλμα λογισμικού που συνδέεται με την εφαρμογή που ανήκει στη Meta ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι η τελευταία σειρά smartphones της, αναπτύσσει υπερβολική θερμότητα. Αρνήθηκε ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με το νέο περίβλημα τιτανίου που φιλοξενούν τα high-end iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αντί για το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιείται στα παλαιότερα smartphones. Απέρριψε επίσης τις εικασίες ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης στα νέα μοντέλα μπορεί να συνδέεται με τη μετάβαση από το ιδιόκτητο καλώδιο φόρτισης Lightning στην πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη θύρα USB-C, που της επέτρεψε να συμμορφωθεί με μια εντολή που εκδόθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ετοιμάζει μια ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσει το σφάλμα στο λογισμικό iOS 17.

Η Meta αναγνώρισε το πρόβλημα, το οποίο ορισμένοι χρήστες ονόμασαν “heatgate”, και τροποποίησε την εφαρμογή Instagram σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη θέρμανση της συσκευής.

Άλλες εφαρμογές που κατηγορούνται για το πρόβλημα, όπως η Uber και το βιντεοπαιχνίδι Asphalt 9, δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει ενημερώσεις, σύμφωνα με την Apple.
Άγνωστο πότε θα βγει η ενημέρωση

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι σε διάθεση το νέο τροποποιημένο λειτουργικό, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφάλειας και ότι οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα νέα iPhone να ζεσταίνονται δυσάρεστα κατά τις πρώτες ημέρες χρήσης ή όταν αποκαθίστανται με πληροφορίες αντιγράφων ασφαλείας που είναι αποθηκευμένες στο cloud – ζητήματα που η Apple ήδη επισημαίνει για τους χρήστες.

Οι συσκευές μπορεί επίσης να ζεσταίνονται όταν χρησιμοποιούνται εφαρμογές όπως τα βιντεοπαιχνίδια και η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, αλλά τα προβλήματα θέρμανσης με τα μοντέλα iPhone 15 ξεπέρασαν αυτές τις τυπικές καταστάσεις.

Αν και η Apple εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης μπορεί να διορθωθεί γρήγορα με τις επερχόμενες ενημερώσεις λογισμικού, το πρόβλημα οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων του κορυφαίου προϊόντος της.

Η ύφεση έχει επηρεάσει τις πωλήσεις iPhone, οι οποίες μειώθηκαν συνολικά κατά 4% στους εννέα μήνες που καλύπτουν τα τρία τελευταία οικονομικά τρίμηνα της Apple σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Apple προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις της εν μέρει αυξάνοντας την αρχική τιμή για το κορυφαίο iPhone 15 Pro Max στα 1.200 δολάρια, μια αύξηση 100 δολαρίων ή 9 τοις εκατό από το περσινό μοντέλο-ναυαρχίδα.