Πλησίασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η Εθνική Ανδρών του Πόλο. Έγραψε παρόλα αυτά και πάλι ιστορία. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε στα πέναλτι, έχασε από την Ουγγαρία και μαζί έχασε και το χρυσό. Κατέκτησε ωστόσο για πρώτη φορά στην ιστορία της το αργυρό μετάλλιο

Ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και η ήττα ήρθε έπειτα από έναν αγώνα στον οποίο η Εθνική έπαιξε με πάθος και πείσμα και μας έκανε υπερήφανους. Αλλά η Ουγγαρία ήταν εκείνη που επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου.

Είχε απέναντί της άλλωστε έναν άξιο αντίπαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 10 αναμετρήσεις που είχαν προηγηθεί σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ουγγαρία η δεύτερη μετρούσε ισάριθμες νίκες.

Αν και η πρώτη περίοδος έληξε με την Ουγγαρία να προηγείται με δύο γκολ, στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε. Η λήξη της δεύτερης περιόδου μας βρήκε ένα γκολ πίσω. Το τρίτο 8λεπτο πήραμε δύο φορές το προβάδισμα (6-5 και 7-6) και τελικά έληξε ισόπαλο στο 7-7.

Το απόλυτο ντέρμπι συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο. Περίπου 50 δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε


Ο κανονικός αγώνας έληξε 10 -10 και ακολούθησαν τα πέναλτι. Τελικό σκορ 14 -13.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=qYLMyBdm20g