Πλησιάζει η ημέρα που τα σχολεία κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές, μετά από μία χρονιά ιδιαίτερη, λόγω του κορονοϊού, και καθώς οι σχολικές αίθουσες έμειναν, τον περισσότερο καιρό, κλειστές.

Μικρής διάρκειας ήταν το άνοιγμα των σχολείων φέτος, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε τα δια ζώσης μαθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη των μαθημάτων λόγω καλοκαιριού.

Πότε, λοιπόν, θα κλείσει κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης για τις καλοκαιρινές διακοπές; Παρακάτω, αναφέρεται τι ισχύει για κάθε περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημειώνεται ότι έχει αποφασιστεί η παράταση του σχολικού έτους, έτσι όλες οι βαθμίδες θα κλείσουν λίγο αργότερα από το συνηθσιμένο.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες που κλείνουν για καλοκαίρι τα σχολεία, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, έχουν ως εξής:

Νηπιαγωγεία: 25 Ιουνίου

Δημοτικά: 25 Ιουνίου

Γυμνάσια: 11 Ιουνίου

Λύκεια (Α’ και Β’ τάξη): 11 Ιουνίου

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Λυκείου, υπενθυμίζεται ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Τα μαθήματα έχουν τελειώσει ήδη από την Τετάρτη.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και για τα Επαγγελματικά Λύκεια την Τρίτη 15 Ιουνίου.