Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. ρύζι για ριζότο

2 κ.σ. ταχίνι

2 λίτρα νερό ζεστό

½ μαρούλι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

½ κούπα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

½ κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

½ κ.σ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι με το ρύζι μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το ταχίνι, και ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να χυλώσει, 20-25 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαρούλι, τα φρέσκα μυρωδικά, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά για να διατηρηθούν το χρώμα και η φρεσκάδα των υλικών. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο.