Στη Ρωσία, είναι καλύτερα να μην έχετε κακές σχέσεις με τον άντρα ή τη γυναίκα σας. Τουλάχιστον, αν πραγματοποιηθεί η τρελή ιδέα του Ρώσου βουλευτή Βιτάλι Μιλόνοφ.
Το μέλος της Δούμας πρότεινε πρόσφατα σε συνεδρίαση του σώματος να σταλούν να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο, όσοι ζητούν διαζύγιο.

Για τον Μιλόνοφ, τα άτομα που θέλουν να υποβάλουν αίτηση διαζυγίου θα πρέπει να έχουν δύο επιλογές μπροστά τους για να πετύχουν αυτή την επιθυμία: να πληρώσουν πρόστιμο 100.000 ρούβλια (περίπου 1.030 ευρώ) ή απλώς να σταλούν σε «υποχρεωτική εργασία», σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», με άλλα λόγια στον πόλεμο στην Ουκρανία

Αν και το όνομα του Μιλόνοφ πιθανότατα είναι άγνωστο στη Δύση, είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα του επειδή έχει συντάξει έναν πολύ συγκεκριμένο νόμο που απαγορεύει την «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα», αναφέρει το Newsweek. Πρόσφατα είχε δηλώσει επίσης ότι ήθελε να στείλει (ξανά) στο μέτωπο, όσους πήγαν ενάντια σε αυτό που ο Μιλόνοφ αποκαλεί «φυσική» κατάσταση του γάμου.

Η τρελή ιδέα του Ρώσου βουλευτή μπορεί να προκάλεσε γέλιο και στη Ρωσία, αποκαλύπτει όμως δύο πτυχές της κατάστασης στη Μόσχα: Από τη μια πλευρά, η χώρα αναζητά διαρκώς άντρες για να ενισχύσει τις τάξεις του στρατού στο ουκρανικό μέτωπο και από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τα διαζύγια: είναι άλλωστε μία από τις χώρες στον κόσμο όπου οι άνθρωποι χωρίζουν περισσότερο: Το 70% των γάμων, τελειώνει με διαζύγιο.