Ο Βαλντίμιρ Πούτιν θα συνομιλήσει σήμερα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε ότι οι δυο πρόεδροι θα επικοινωνήσουν την Κυριακή. Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν η Τουρκία παραμένει πρόθυμη να φιλοξενήσει συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών αξιωματικών, ενώ κάλεσε για άμεση παύση των εχθροπραξιών.

«Ο πρόεδρος θα του μεταφέρει το μήνυμα που επαναλαμβάνουμε από την αρχή: Τερματίστε αμέσως αυτόν τον πόλεμο, δώστε μια ευκαιρία στην κατάπαυση του πυρός και στις διαπραγματεύσεις, δημιουργήστε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και απομακρύνετε τους αμάχους», είπε ο Καλίν σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τουρκικό κανάλι NTV.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς που έχει με την Ουκρανία και τη Ρωσία. Γι’αυτό είναι δεταθειμένη να φιλοξενήσει συνομιλίες «σε επίπεδο ηγεσίας».

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας την Παρασκευή, εμφανίστηκε αισιόδοξος οι ομόλογοί του από τη Ρωσία και την Ουκρανία θα μπορούσαν να βρεθούν στην Τουρκία στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Φόρουμ Διπλωματίας στην Αττάλεια στις 11-13 Μαρτίου.