Υλικά

Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα 
500 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
Για το dressing
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
Για την καρυδοσκορδαλιά
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ανθό αλατιού
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Καρυδοσκορδαλιά: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το ψωμί και τα καρύδια. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά με το μπλέντερ σε λειτουργία, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν λεία κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2

Σαλάτα: Στο μεταξύ ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 7΄. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Βήμα 3

Dressing: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τα αμπελοφάσουλα σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε με το dressing που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με την καρυδοσκορδαλιά