Υλικά

    Μερίδες: 4

    300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, βρασμένο

    200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

    1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

    1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

    1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

    4-5 φύλλα βασιλικού ή δυόσμου

    30 ml ε.π. ελαιόλαδο

    χυμό από 1 λεμόνι

    1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι

    150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

    αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, όλο το κρεμμύδι, και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Tip: Δώστε μια καυτερή νότα στη σαλάτα προσθέτοντας μια μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους.