Υλικά

2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
Για τη βινεγκρέτ:
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξετε μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.
Βήμα 2
Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τα μαρούλια, τις φέτες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.