Η Sony Pictures Entertainment, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σαμ Μέντες και η εταιρεία παραγωγής του Neal Street Productions έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια για την παραγωγή τεσσάρων ξεχωριστών κινηματογραφικών ταινιών, μία για κάθε μέλος των «Beatles», του πιο διάσημου και διαχρονικού συγκροτήματος.

Ο Μέντες θα σκηνοθετήσει και τις τέσσερις ταινίες και αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple Corps Ltd. και οι Beatles – ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Ρίνγκο Σταρ και οι οικογένειες των Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον – παραχωρούν τα πλήρη δικαιώματα για τη ζωή και τη μουσική τους.

Ο Μέντες θα αφηγηθεί αλληλένδετες ιστορίες, μία από την οπτική γωνία κάθε μέλους του συγκροτήματος. Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο αποκάλυψε αποκλειστικά το Deadline.

Ο Μέντες και η Sony Pictures Entertainment θα περιγράψουν μέσα από τις ταινίες την ενηλικίωση των Πολ, Τζον, Τζορτζ και Ρίνγκο και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιους αστέρες της δισκογραφίας και του κινηματογράφου .

Τα μέλη της μπάντας ξεκίνησαν τραγουδώντας ερωτικά τραγούδια εμπνευσμένα από τα μπλουζ και εξελίχθηκαν σε τολμηρούς και ριζοσπαστικούς καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με τα πιο επίκαιρα ζητήματα της δεκαετίας του ’60. Μετά τη διάλυση το 1970, κάθε μέλος αντιμετώπισε το ακατόρθωτο καθήκον να ανταποκριθεί στην επιτυχία του συγκροτήματος. Αλλά όλοι τους άνοιξαν δρόμους προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ως σόλο καλλιτέχνες με σωρεία επιτυχιών και επηρεάζοντας την κουλτούρα με εναλλακτικούς τρόπους.

Η Πίπα Χάρις, η συνεργάτιδα του Μέντες στη Neal Street Productions δήλωσε σχετικά με τα επερχόμενα κινηματογραφικά πρότζεκτ: «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια μοναδικά συναρπαστική και επική κινηματογραφική εμπειρία: τέσσερις ταινίες, ειπωμένες από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες, οι οποίες αφηγούνται μια ενιαία ιστορία για το πιο διάσημο συγκρότημα όλων των εποχών. Το να έχουμε την ευλογία των Beatles και της Apple Corps για να το κάνουμε αυτό είναι ένα τεράστιο προνόμιο. Από την πρώτη μας συνάντηση με τον Τομ Ρόθμαν και την Ελίζαμπεθ Γκάμπλερ, ήταν ξεκάθαρο ότι συμμερίζονταν τόσο το πάθος όσο και τις φιλοδοξίες μας για αυτό το έργο, και δεν μπορούμε να σκεφτούμε ιδανικότερο σπίτι από τη Sony Pictures».