Μια ασυνήθιστη αλληλουχία σεισμικών δονήσεων σημειώνεται στη Θήβα το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης

Η συντριπτική πλειοψηφία των δεκάδων σεισμών στη Θήβα είναι ασθενείς έως 2 βαθμούς, αλλά, ο ισχυρότερος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (11.07.2021) ήταν 4,3 Ρίχτερ.  Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο δημαρχείο, υπό τον δήμαρχο Θηβαίων, Γεώργιο Αναστασίου, παρέστη ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος έκανε και σχετική ενημέρωση.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας υπογράμμισε ότι «η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής». Για το λόγο αυτό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.