«Γολιάθ» θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τους μετασεισμούς που πλήττουν την Τουρκία τόνισε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την ελληνική αποστολή και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ στις πληγείσες περιοχές.
Ο καθηγητής σεισμολογίας σημείωσε στην ΕΡΤ ότι οι συνεχείς μετασεισμοί και οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων.
Όπως ανέφερε οι μετασεισμοί είναι της τάξεως των 4 και 5 Ρίχτερ, ενώ έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές τα δίκτυα και σύμφωνα με τα δεδομένα ο δεύτερος μετασεισμός να είναι της τάξεως των 6,7 Ρίχτερ και λόγω της ενεργοποίησης του ρήγματος είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα προς τη Συρία, τη Βηρυτό, το Ισραήλ, προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή, είπε ότι θα επιλέξουν κάποιο σημείο στο οποίο θα ξεκινήσουν τις έρευνες, σημειώνοντας πως ο ρόλος τους δεν είναι μόνο η διάσωση ανθρώπων αλλά πολλαπλός. Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν καταλύματα και πως πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μπουν σε κτίρια υπό το φόβο της κατάρρευσης λόγω των συνεχών μετασεισμών.