Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πολιτεία Γκερέρο στο Μεξικό. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα· ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα από την πόλη Ακαπούλκο, 400 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Μεξικού. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,0 Ρίχτερ και είχε μικρό εστιακό βάθος 12,5 χλμ.

Μετά τον σεισμό έγιναν αισθητές αρκετές μετασεισμικές δονήσεις και οι πρώτες καταγραφές αναφέρουν ζημιές σε κτίρια στην πόλη του Ακαπούλκο. Επίσης αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Η δήμαρχος του Ακαπούλκο, Κλάουντια Σέινμπαουμ, ανέφερε μέσω Twitter πως σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ωστόσο το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς συνεχίζει ομαλά τη λειτουργία του.

Ο σεισμός, που διήρκεσε περίπου ένα λεπτό, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πόλη του Μεξικού. Στη συνοικία Ρόμα Σουρ της πρωτεύουσας, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε και τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν έξω υπό βροχή. Κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους.

Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός στο Μεξικό (επίσης 7,1 βαθμών) είχε πλήξει τη χώρα τη 19η Σεπτεμβρίου 2017 και σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 369 ανθρώπους.

Το 1985, σεισμός 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους στο Μεξικό