Το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής μπαίνει στα σχολεία και το Sputnik αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον τρόπου θα γίνεται η διδασκαλία.

Κατά καιρούς, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Φέτος όμως, γίνεται πράξη ύστερα από την ψήφιση του νόμου (Ν4692/2020), όπου το εντάσσει στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε ενταχθεί πιλοτικά σε 218 σχολεία.

«Χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν επιμορφωθεί»

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει στο Sputnik, λεπτομέρειες για τη διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος.

Ξεκινώντας μας πληροφορεί ότι θα εφαρμοστεί πλήρως όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένη ύλη, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων που έχει εκπονηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η οποία έχει αναρτηθεί ήδη.

Για τη διδασκαλία του «έχουν επιμορφωθεί οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περίπου 45.000 στον αριθμό, ενώ 30.000 επιμορφώνονται τώρα. Θα εφαρμοστεί κανονικά, όπως όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα και η ύλη ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στην ηλικία των μαθητών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μάθημα θα ξεκινήσει άμεσα να διδάσκεται ενώ οι μαθητές που θα το παρακολουθήσουν θα είναι στην τρίτη και την έκτη δημοτικού, καθώς και στη Δευτέρα Γυμνασίου.

Αντιδράσεις, ωστόσο έχει προκαλέσει η διδασκαλία τους συγκεκριμένου μαθήματος σε ορισμένους γονείς.

«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να γίνεται από τους γονείς»

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 17:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος στα σχολεία.

Από τη μεριά της η Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη μέλος κινήματος «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά» εξηγεί για ποιους λόγους το συγκεκριμένο κίνημα διαμαρτύρεται σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Η διαμαρτυρία μας γίνεται γιατί είμαστε αντίθετοι με την καθιέρωση του νέου μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Είμαστε αντίθετοι γιατί θεωρούμε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να γίνεται από τους γονείς. Οι λόγοι που μας αναγκάζουν να είμαστε αντίθετοι δεν αφορούν μόνο τον ορθόδοξο λαό, αλλά αφορούν τον κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο» υποστηρίζει.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «θεωρούμε λάθος να διδάσκεται στα σχολεία γιατί το μάθημα δεν διδάσκει την ανατομία και τη φυσιολογία του αναπαραγωγικού συστήματος και των αναπαραγωγικών οργάνων. Αντιθέτως, είναι ένας δούρειος ίππος, μια πύλη εισόδου, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα νοοτροπία ως προς τη σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές σχέσεις, την κανονικότητα, τους νέους τύπους οικογένειας και τη σεξουαλική δραστηριότητα των νέων. Είναι δηλαδή ένα ιδεολογικά κατευθυνόμενο μάθημα που έχει σκοπό να ανατρέψει ό,τι παραδοσιακό και θρησκευτικό ίσχυε μέχρι τώρα για την οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών. Το μάθημα αυτό θα καταστρέψει τη σωματική και την ψυχική υγεία των παιδιών, αλλά και την οικογένεια».

https://sputniknews.gr/