Οταν ο Τζέιμς Μποντ πάτησε το κουμπί στον λεβιέ ταχυτήτων για να εκτοξεύσει στον αέρα έναν επίδοξο δολοφόνο στην ταινία «Goldfinger» του 1964, πολλοί θαυμαστές του διάσημου πράκτορα ονειρεύονταν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τέτοιες συσκευές. Οπως φάνηκε όμως, το ίδιο δεν ίσχυε για τον πρωταγωνιστή της ταινίας –ο οποίος ναι μεν απέκτησε το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά χωρίς τα τεχνολογικά παραφερνάλια του τομέα Q. Η Aston Martin DB5 που αγόρασε μετά την ταινία ο Σον Κόνερι, πρόκειται να πωληθεί και η τιμή αναμένεται να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο λίρες. Η οικογένεια του αείμνηστου ηθοποιού, ο οποίος πέθανε το 2020 σε ηλικία 90 ετών, πουλάει το όχημα του 1964 από την προσωπική του συλλογή για να συγκεντρώσει χρήματα για το φιλανθρωπικό ταμείο που έχει συσταθεί στο όνομά του και βοηθά ανθρώπους στη Σκωτία και τις Μπαχάμες.
Ο γεννημένος στο Εδιμβούργο ηθοποιός αγόρασε το αυτοκίνητο με τις πέντε ταχύτητες επειδή ήθελε να το οδηγεί χωρίς τα δυσκίνητα gadgets που εντυπωσίαζαν εκείνη την εποχή, όπως δήλωσε ο γιος του. Ο Τζέισον Κόνερι, 59 ετών, δήλωσε: «Ο μπαμπάς συνήθιζε να μιλάει για τη δική του DB5 επειδή αγαπούσε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και νομίζω ότι εκ των υστέρων αντιπροσώπευε κάτι στη ζωή του που ήταν μοναδικό και αποτύπωνε μια στιγμή στο χρόνο». «Μου είπε ότι η οδήγηση των κινηματογραφικών οχημάτων, που όλα ήταν φορτωμένα με gadgets -ειδικά τα πολυβόλα μπροστά-, έκαναν το αυτοκίνητο πραγματικά βαρύ και δύσκολο στην οδήγηση, ειδικά όταν έπρεπε να στρίψει με χαμηλή ταχύτητα. Αντίθετα, λάτρευε τη δική του DB5 και το πόσο σωστά ισορροπημένη ήταν».
Ωστόσο, ο νέος ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως, σύμφωνα με τους Times: «Ο μπαμπάς είπε πάντως ότι θα κρατούσε το εκτινασσόμενο κάθισμα. Δεν ρώτησα “για ποιον;” αστειεύτηκε ο υιός Κόνερι.

Ο Σον Κόνερι πιθανότατα αγόρασε το αυτοκίνητο των πέντε ταχυτήτων από εξειδικευμένο έμπορο και το έψαχνε για αρκετό καιρό αφού η εταιρεία παρήγαγε μόνο 1.100 μοντέλα. Ερχεται σε χρώματα που θυμίζουν τον θρυλικό πράκτορα εκείνης της εποχής, έχοντας λάβει μόνο μια νέα βαφή. Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι καλυμμένα με κόκκινο δέρμα, ενώ το αμάξωμα είναι γκρι αλουμινίου. Το αυτοκίνητο θα πωληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Broad Arrow Auctions στο Μοντερέι της Καλιφόρνια στις 18 Αυγούστου και η εκτίμησή για την αξία του κυμαίνεται μεταξύ 1,1 και 1,4 εκατομμυρίων λιρών. Το μοντέλο της Aston Martin είναι συνώνυμο της σειράς Bond, με την DB5 να εμφανίζεται σε επτά ακόμη ταινίες.
Πηγή: Protagon.gr