Το όνειρο για έναν παραμυθένιο γάμο σε ένα ελληνικό νησί με θέα το γαλάζιο, κινδυνεύει να χαθεί για δεκάδες νύφες από τη Βρετανία, καθώς η εταιρεία διακοπών TUI ακύρωσε ένα συμβόλαιο με ξενοδοχείο στην Κω.

Μία από αυτές τις νύφες, η 23χρονη Έμιλι Ντάμπινετ Τζόουνς, είχε σχεδιάσει τον γάμο των ονείρων της για το 2023, καταβάλλοντας 10.000 λίρες στην TUI, σύμφωνα με την The Sun. Άρχισε όμως να ανησυχεί όταν δεν μπορούσε πλέον να βρει το ξενοδοχείο που είχε θεωρητικά κλείσει, στην ιστοσελίδα της TUI.
Τι συνέβη με την TUI και το ξενοδοχείο στην Κω

Επικοινώνησε αρχικά με την εταιρεία διοργάνωσης διακοπών χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση. Και τότε αποφάσισε να αναλάβει δράση και επικοινώνησε κατευθείαν με το ξενοδοχείο Atlantica Holiday Village στην Κω.
Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της είπαν ότι βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την TUI καθώς το συμβόλαιό τους είχε λήξει. «Είμαστε συντετριμμένοι. Είχαμε δώσει τα πάντα για την μεγάλη μας μέρα. Σχεδιάζαμε έναν γάμο σε 40 περίπου καλεσμένους. Δεν μπορούμε καν να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μην συμβεί» δήλωσε η ίδια στην The Sun.

Και όπως φαίνεται δεν είναι η μόνη. Μια άλλη μέλλουσα νύφη, η Κέιτι Κούπερ δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πως επικοινώνησε με τον συντονιστή γάμου της TUI, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη νέα του.
Η απάντηση της TUI
Σε επικοινωνία της The Sun με την TUI, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας διακοπών δήλωσε πως στα ζευγάρια θα προσφερθεί εναλλακτικό ξενοδοχείο σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο, διαφορετικά θα λάβουν επιστροφή χρημάτων. «Οι ομάδες εξυπηρέτησης πελατών μας θα έρθουν σε άμεση επαφή για να συζητήσουν τις επιλογές εντός 7 ημερών» τόνισε ο εκπρόσωπος.


«Ήθελα μόνο έναν χαλαρό γάμο στην παραλία» γράφει η νύφη
Όπως φαίνεται σε ανάρτηση που έκανε η 23χρονη Έμιλι Ντάμπινετ Τζόουνς, η TUI επικοινώνησε όντως μαζί τους, λέγοντάς τους πως κατασκευάζουν ένα νέο παραθεριστικό θέρετρο στην Κω. Στην ανάρτησή της, στην σελίδα στο Facebook σχετικά με διαμαρτυρίες κατά της TUI, η Έμιλι έγραψε:
Η ανάρτηση της 23χρονης νύφης

«Έκανα κράτηση για να παντρευτώ στο Atlantica Holiday Village Kos το επόμενο έτος… τον περασμένο μήνα μας είπαν ότι το συμβόλαιο με την TUI είχε λήξει και όλες οι κρατήσεις μας ακυρώθηκαν. H TUI επανήλθε τώρα και είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου παραθεριστικού χωριού στην Κω αλλά σε ένα δύσκολο σημείο του νησιού. Δεν έχουν φωτογραφίες του ξενοδοχείου ή των χώρων τελετής γάμου/δεξίωσης, αλλά περιμένουν από εμένα να συμφωνήσω με την μεταφορά της κράτησής μου. Έστειλα το παρακάτω email στο τοπικό μου κατάστημα και στο βρετανικό και ελληνικό γραφείο γάμων.

‘Προς όποιον μπορεί να αφορά, πληροφορήθηκα από επαφές στον Τύπο ότι δώσατε την συνημμένη ενημέρωση. Αυτός δεν είναι ο γάμος/διακοπές που εγώ και ο σύντροφός μου κλείσαμε με εσάς και εξαιτίας αυτού αποφασίσαμε ότι θα επιλέξουμε την πλήρη επιστροφή χρημάτων αντί να αφήσουν άλλους που δεν έχουμε συναντήσει ή μιλήσει ποτέ πριν να επιλέξουν πού θα παντρευτούμε.

Ανυπομονώ να επιστραφεί απευθείας στον τραπεζικό μας λογαριασμό το ποσό των 9.013,30 λιρών (που έχουμε ήδη πληρώσει) και να επιστραφούν επίσης τα χρήματα των καλεσμένων μας’.

Παρακαλώ, μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια; Μόλις τώρα διάβασα τις ιστορίες τρόμου σχετικά με τις επιστροφές χρημάτων… πρέπει να ζητήσω νομικη΄συμβουλή;
Το μόνο που ήθελα ήταν ένας χαλαρός, ξέγνοιαστος γάμος στην παραλία… σκέφτηκα ότι το να κάνω ένα πακέτο με αυτό που νόμιζα ότι ήταν μια αξιόπιστη εταιρεία ήταν ο λιγότερο αγχωτικός τρόπος. Πόσο λάθος έκανα;».