«Πάρτε μαζί σας ένα T-shirt προτού φθάσετε σε παραλίες της Ιταλίας γιατί εάν σας πάρουν χαμπάρι οι αρχές να κυκλοφορείτε με μαγιό, το πιθανότερο είναι να σας “κόψουν” τσουχτερό πρόστιμο». Aυτή ήταν η προειδοποίηση της Μάρτι, TikToker από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Έως και 500 ευρώ το πρόστιμο

Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας όπως το Σορένο, οι βόλτες στους δρόμους με μαγιό έχει απαγορευτεί, θεωρώντας ότι πρόκειται για κίνηση που «δείχνει» «εντελώς απρεπή συμπεριφορά».

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους Ιταλούς, αλλά δεν θέλουν οι τουρίστες να κυκλοφορούν με το μπικίνι τους στις μικρές πόλεις, που βρίσκονται κοντά σε παραλίες», λέει η Μάρτι απευθυνόμενη στους ακολούθους της στο TikTok. H τοπική αστυνομία «μπορεί εύκολα να σας επιβάλει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, όπως προσθέτει.

Το Σορέντο δεν είναι όμως το μόνο τουριστικό hotspot που επιβάλλει την απαγόρευση του μπικίνι εκτός παραλίας. Σύμφωνα με το «New York Post». Ο δήμαρχος της Πράια α Μάρε απαγόρευσε εκτός από το να περπατάει κάποιος με μπικίνι και να περπατά ξυπόλυτος.Τα «φτηνιάρικα» φορέματα βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών του Ραπάλο στη βόρεια Ιταλία. Οι τοπικές αρχές έχουν τοποθετήσει πινακίδες στους δρόμους για να υπενθυμίζουν στις τουρίστριες να ντύνονται ευπρεπώς. Στην Τροπαία, ένα από τα μαγευτικά θέρετρα της Καλαβρίας, ο δήμαρχος Τζιαβάνι Μάκρι έχει απαγορεύσει από τον Ιούλιο του 2019 στους κατοίκους και τους επισκέπτες να φορούν μαγιό, όταν δεν κυκλοφορούν στις τοπικές παραλίες, όπως και να κάνουν ξυπόλητοι βόλτες στην πόλη.
Πάντως και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όσοι κυκλοφορούν με ανάρμοστο ντύσιμο σαν να βρίσκονται σε παραλία, κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 271 ευρώ. Στη Μαγιόρκα, όμως, το πρόστιμο αγγίζει τα 549 ευρώ.
Το μπικίνι επιτρέπεται τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Μαγιόρκα, μόνο στις παραλίες και τις πισίνες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.