Υλικά:
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα 4
8 σκελίδες σκόρδο (ή λιγότερες), ψιλοκομμένες
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
4-5 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί (φρέσκο ή μπαγιάτικο), χωρίς την κόρα
2 ματσάκια φύλλα ρόκας, χοντροκομμένα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού. μπούκοβο γλυκό
150 γρ. Μετσοβόνε, χοντροτριμμένο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τις ντομάτες σε ένα μέτριο, ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε το σκόρδο, περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Τις ψήνουμε για 20΄ μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους και να ζαρώσει η φλούδα τους.
Βγάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.

Στρώνουμε στο ταψί τις φέτες του ψωμιού σε μονή στρώση, τις πιέζουμε ελαφρά στα ζουμί από τις ντομάτες και τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Ψήνουμε τις φέτες για 5΄, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τη ρόκα, τις ψημένες ντομάτες, τους κύβους του ψωμιού, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο και προσθέτουμε το τριμμένο Μετσοβόνε.

Ανακατεύουμε προσεκτικά. Σουρώνουμε το λιγοστό ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι, χτυπάμε με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως