Σοκαρισμένοι οι τηλεθεατές του Δανία – Φινλανδία στο Euro είδαν τον Κρίστιαν Έρικσεν από τη Δανία να καταρρέει μέσα στο γήπεδο

Στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία για την 1η αγωνιστική των ομίλων του EURO 2021, ο Κρίστιαν Έρικσεν της Δανίας έπεσε στο έδαφος ξαφνικά, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο σούπερ σταρ των Δανών προσπάθησε να κάνει ένα κοντρόλ και κατέρρευσε. Αμέσως, οι γιατροί και οι συμπαίκτες του βρέθηκαν δίπλα του για τις πρώτες βοήθειες.

Οι προσπάθειες των γιατρών

Οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη, αλλά για αρκετή ώρα δεν ανταποκρινόταν. Ο 29χρονος άσος είναι πατέρας δύο παιδιών. Λίγα λεπτά, δε, μετά την κατάρρευση του Έρικσεν, η γυναίκα του άτυχου Κρίστιαν έτρεξε και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει τον σύζυγό της, με τη γυναίκα του Ερικσεν να ξεσπάει σε κλάματα και να προσπαθούν οι Κιάερ, Σμάιχελ να την ενημερώσουν και να την παρηγορήσουν.

Μετά από αρκετή ώρα και πολλές προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν σεντόνια γύρω από το φορείο και έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν, που έφυγε για το νοσοκομείο. Το παιχνίδι, φυσικά, διακόπηκε και ο αγωνιστικός χώρος άδειασε. Μόνο ο κόσμος παρέμενε στις εξέδρες και περίμενε με αγωνία, όπως όλος ο πλανήτης, να μάθει νεότερα. Όπου γυρνούσε την κάμερα ο σκηνοθέτης έβλεπε κανείς Δανούς και Φινλανδούς δακρυσμένους.

Και μετά ήρθαν τα καλά νέα… Αρχικά κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Έρικσεν, καθώς έβγαινε από το γήπεδο, να έχει τις αισθήσεις του και να κρατάει το κεφάλι του. Μόλις επιβεβαιώθηκε πως είναι αυθεντική, η UEFA ανακοίνωσε πως ο 29χρονος χαφ της Ίντερ είναι «στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση». Λίγο αργότερα το ίδιο ανακοίνωσε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας.

Τελικά και αφότου οι παίκτες βεβαιώθηκαν πως ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του, οι ίδιοι ζήτησαν να παίξουν, να συνεχιστεί, δηλαδή, το παιχνίδι, όπως και έγινε στις 21:30. Εκείνη την ώρα, περίπου, ο πατέρας του Ερικσεν δήλωσε ότι ο ατζέντης του γιου του, του είπε: «Ο Κρίστιαν είναι εκτός κινδύνου, μπορεί και μιλάει», ενώ ο Τόμας Μέλερ από την πλευρά του αποκάλυψε πως ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε επικοινωνία με τους συμπαίκτες του από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως εκείνος τους ζήτησε να αγωνιστούν κανονικά!

Το καμπανάκι για την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με επιστολή της, είχε προειδοποιήσει την UEFA για την κούραση των παικτών, λίγες ώρες πριν το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η FIFPro λοιπόν λίγες ώρες πριν το συμβάν με τον Δανό ποδοσφαιριστή, με επιστολή της προς την UEFA είχε προειδοποιήσει για την εξάντληση των παικτών, μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου».