Υλικά
Μερίδες: 4

4 φιλέτα σολομού, περίπου 150 γρ. το καθένα, με το δέρμα τους
450 γρ. φρέσκα φασολάκια (πλατιά, στρογγυλά, ό,τι βρούμε και μας αρέσει)
400 γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ελάχιστο για το τηγάνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για το φιλέτο σολομού στο τηγάνι με φασολάκια σαλάτα, σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τον άνηθο με το λεμόνι και το λάδι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, και τον σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό.
Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, για μέτρια ψημένα. Αν τα θέλουμε καλοψημένα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια, μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε – κατά προτίμηση γύρω στα 3 - 4 λεπτά για να παραμείνουν τραγανά (ανάλογα, βέβαια, με το πόσο τρυφερά είναι).
Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε και τα λευκά φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη σαλάτα και τα φιλέτα στα πιάτα, περιχύνουμε και το μείγμα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε