Υλικά

    1 μεγάλη γλυκοπατάτα

    2 μεγάλα καρότα ή 3 – 4 μεσαία

    1 μέτριο κρεμμύδι

    1 κομμάτι τζίντζερ 3-4 εκατοστών περίπου ψιλοκομμένο

    1 λίτρο νερό

    3 κ. σ. ελαιόλαδο (σε όλες τις συνταγές που μεταχειρίζομαι ελαιόλαδο – όταν χρειάζεται βράσιμο, χρησιμοποιώ πάντα ένα πιο «ελαφρύ» ελαιόλαδο – όπως αυτό της Λέσβου ας πούμε…)

    1κ. γλ. ανθός αλατιού (τώρα βάζω πια ανθό αλατιού στα φαγητά, γιατί πραγματικά κάνει  μεγάλη διαφορά)

Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε την πατάτα, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.

    Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με μία βρεγμένη λαδόκολλα, βάζουμε τα λαχανικά, το λάδι και ανακατεύουμε.

    Φουρνίζουμε για 20 λεπτά περίπου ή έως ότου καραμελώσουν τα λαχανικά μας, «αρπάξουν» ελαφρά και τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι.

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, το αλάτι και το νερό.

    Βράζουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά και πολτοποιούμε το μείγμα με ραβδομπλέντερ.

    Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό εάν η σούπα μας βγει πολύ πυκνή.

    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.