Σπανακοπιτάκια με σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και κουκουνάρι
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιατάκια τετράγωνα
- 450 γρ. τρυφερό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο για το άλειμμα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- λίγο κάρι (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Καβουρντίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι το κουκουνάρι. Όταν το σπανάκι μείνει με το λάδι του, ρίχνετε μέσα το κουκουνάρι, τον άνηθο, το μπλε τυρί και ανακατεύετε 1΄-2΄, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Πασπαλίζετε με το πιπέρι και το κάρι (προαιρετικά) και ανακατεύετε πάλι.
- Ροδίζετε ελαφρά το μπέικον και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν προσθέτετε το μπέικον και το χτυπημένο αυγό στο μείγμα με το σπανάκι.
- Βάζετε στη μέση από κάθε σφολιατάκι 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με το σπανάκι.
- Διπλώνετε κάθε σφολιατάκι σε τρίγωνο, αλείφετε την επιφάνειά του με βούτυρο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε 20΄-25΄ σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.