Είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα θέλαμε να μην έχουμε ένα συρφετό από πιάτα να πλύνουμε κάθε φορά που αποφασίζουμε να είμαστε δημιουργικοί στην κουζίνα.

Οπότε, συνταγές που μας γλιτώνουν από το να λερώνουμε πολλά σκεύη είναι πάντα καλοδεχούμενες. Αν δε, είναι και εύκολες και νόστιμες, τότε σίγουρα μπαίνουν στη λίστα με τις αγαπημένες μας και τις φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

Ένα έδεσμα που στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα είναι οι πίτες -παντός είδους. Αυτές με σπανάκι μετρούν πολλούς οπαδούς, οι οποίοι τις προτιμούν είτε με φέτα είτε χωρίς (συνήθως στην περίοδο της νηστείας).

Υλικά:

*200 γρ. αλεύρι
*80 γρ. γάλα
*20 γρ. ελαιόλαδο
*70 γρ. φέτα
*100 γρ. σπανάκι

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη και κατεψυγμένο σπανάκι, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το βάλεις για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να ξεπαγώσει και στη συνέχεια να το στραγγίξεις ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του,ή να το περάσεις από το τηγάνι ώστε να βγάλει τα υγρά του.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτεις το γάλα το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ζυμώνεις με το χέρι μου. Η ζύμη να είναι σφιχτή, ίσως θέλει δυο-τρεις σταγόνες νεράκι αλλά όχι παραπάνω.
Έπειτα, προσθέτεις τη φέτα (μπορείς να βάλεις ανθότυρο) και το σπανάκι.
Ζυμώνεις καλά και τοποθετείς τη ζύμη σε λαδόκολλα, κλείνεις από όλες τις πλευρές και ψήνεις στην τοστιέρα.
Ανάλογα με τη δύναμη της τοστιέρας είναι και ο χρόνος που θα χρειαστείς.
Αν έχεις τοστιέρα-γκριλιέρα θα σου πάρει γύρω στα 20 λεπτά.